НОВОСТИ

Каран: Шмит и америчке санцкије постају безбједоносни проблем за Српску

01/04/2024

Кристијан Шмит и америчке санкције улазе у безбједносу сферу и постају безбједоносни проблем за Републику Српску, рекао је министар унутрашњих послова Синиша Каран.

Истака је да америчке санкције представљају силу која руши међународно право.

 

– Овдје се ради о атаку силе и не само код санкције, него и код примјене Дејтонског споразума – навео је Каран.

 

Каже да је највећа санкција Српској Кристијан Шмит.

 

– Он нам затвара све. Затвара грађанима права да у посредничкој демократији одлучују. Замислите да ми грађане на изборима питамо да ли Шмит треба да одлучује о нама. То је невјероватан апсурд – јасан је Каран.

 

Појаснио је шта заправо значе санкције.

 

– То значи казнићемо све оне који не дозвољавају унитарну БиХ, казнићемо оне које чувају Дејтонски споразум, казнићемо све оне који не дозвољавају да ово буде земља само једног народа и казнићмо све оне који желе да су чује њихов глас у заједничким инстистуцијама БиХ – навео је Каран.

 

Нагласио је да су санкције удар на Српску и институције.

 

– Удара се на министре, предсједника Републике, предсједника Владе, предсједника НСРС и српског члана Предсједништва БиХ. Неко је то чак рекао, када ударате на институције то може бити и тероризам – каже Каран.

 

Подсјетио је да кривично дјело тероризам има у себи двије компоненте – иделошку и политичку и удар на институције да нешто ураде или не ураде.

 

– Ово је може бити једна врста нетипичног, али могућег и терористичког акта за Републику Српску – закључио је Каран.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести