НОВОСТИ

Кинески водећи стручњаци на УКЦ-у: Кроз јачање сарадње спасити што више живота

07/05/2024

Дио кинеске делегације која је у званичној посјети Србији данас је боравио у Бањалуци у посјети Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

 

 

Водећи стручњаци из области кардиохирургије имали су прилику да се упознају са радом бањалучке Клинике за кардиохирургију и да пренесу колегама у Бањалуци своја знања о најновијим достигнућима у кардиохирургији.

Поручују – сви смо на истом задатаку, да кроз јачање сарадње, спасимо што више живота.

– Импресионирана сам топлом добродошлицом у овом клиничком центру, као и новим објектом и величином Клиничког центра. Набавком и увођењем нове технологије из Кине, моћи ћемо да спасимо више живота и да проширимо нашу сарадњу у будућности – истакла је овом приликом Линда Танг, која је у делегацији Кине, боравила на УКЦ-у Српске.

Начелник Клинике за кардиохирургију УКЦ-а Републике Српске Никола Шобот, додаје да је ово била прилика да се чује о новинама, када је ријеч о новитетима у лијечењу срчаних зализака.

Први корак ка јачању капацитета и отварању нових поглавља за љекаре УКЦ-а, јесте усавршавање и сарадња са свјетским стручњацима, а Кина је управо, један од водећих. Поред размјене знања и богатих искустава, највећа здравствена установа активно ради и на развоју и набавци најсавременије медицинске опреме, како из Кине, тако и из Француске.

– Састанци и предавања су ишли у два смјера, један је набавка најсавременије опреме из Француске и Кине, а други јесте могућност едукације наших љекара у Француској и Кини и долазак љекара из Француске и Кине у УКЦ да би размијенили наша искуства са свјетским стручњацима – додаје генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић.

Из УКЦ-а наводе да је главни циљ и приоритет, постизање што боље и ефикасније услуге, доступне свим грађанима, као и напредак и развој цјелокупног здравственог система.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести