НОВОСТИ

Клокић: Српска увијек била за поштивање Дејтона; Вучић доказани пријатељ Српске

19/09/2023

Изјава предсједника Србије Александра Вучића да су му поједини представници међународне заједнице рекли да је Милорад Додик у праву у вези са захтјевом да се поштује Дејтонски споразум, говори у прилог чињеници да је Српска увијек била за поштивање Дејтона, рекао је министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

 

 

Он је гостујући у Јутарњем програму РТРС-а нагласио да представници међународне заједнице у разговорима са представницима Српске иза затворених врата увијек наглашавају и потенцирају поштивање Дејтонског споразума.

– Међутим, када изађу са састанка и када се укључе камере, причају другу причу, крену притисци на Српску и етикетирање кривице за тренутно стање у БиХ. Говоре да је све кренуло из Републике Српске и да је за стање у БиХ кривац Српска и њено руководство – каже Клокић.

Он наглашава да је предсједник Србије Александар Вучић доказани пријатељ Српске који потврђује да је политика Републике Српске и предсједника Додика исправна, а то, како каже, иза затворених врата потврђују и представници међународне заједнице.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести