НОВОСТИ

Којић: Америчка амбасада шири дезинформације о Републици Српској

07/11/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милорад Којић рекао је да Амбасада САД шири дезинформације о Републици Српској и предсједнику Српске Милораду Додику, упорно покушавајући да наметне причу како Српска руши БиХ, док ни на који начин не помиње политичаре у ФБиХ који руше дејтонску БиХ.

 

 

Којић је указао да Амбасада САД својим објавама упорно покушава Додика и Српску на међународној сцени приказати као сепаратисте, што није истина, док се ни на који начин не помињу политичари у ФБиХ који руше дејтонску БиХ и праве нову структуру, условно речено Устава, покушајима наметања закона о одузимању уставне надлежности Српској, између осталог, по питању имовине.

– Невјероватно провидно је већ постало да на сваку Додика реагује Амбасада САД и понаша се као да је политичка партија или предсједник политичке партије, која својим саопштењем или изјавама жели очигледно да задобије дивљење дијела јавности у БиХ – рекао је Којић.

Он је указао да било какво реаговање америчке Амбасаде изостаје у случајевима директног рушења Устава, што се може сматрати и опасношћу по мир, као и сличних акција које долазе из ФБиХ.

– Они се у том смислу не оглашавају – истакао је Којић, реагујући на саопштење из Амбасаде САД у којем се наводи да је, како кажу, сепаратистичка политика Додика опасна по стабилност не само БиХ већ и цијелог Балкана.

Он је рекао да су упорни покушаји да се Додик и Република Српска на међународној сцени прикажу као неки зликовци и сепаратисти, што не одговара истини, те нагласио да је посебно важна чињеница да Српска има све већи број пријатеља у Европи и свијету преко којих се може пронијети истина.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести