НОВОСТИ

Којић: И побијени Срби сметају у Сарајеву

29/09/2023

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир Којић рекао је Срни да скрнављење споменика на Казанима, који је и сам по себи понижење за Србе, поново шаље поруке да ни побијени Срби нису добродошли у Сарајево и поручио да са таквим односом према српском народу БиХ нема перспективу.

Којић је подсјетио да је синоћ на споменику грађанима Сарајева, како су то муслимани, али и Кристијан Шмит представили у новембру 2021. године, фарбом исписано “Живи Цацо у нама”.

 

– А знамо да је Мушан Топаловић Цацо био комадант 10. брдске бригадте такозване Армије БиХ и да је он један од одговорних за убиства Срба чија су тијела бачена у јаме. Не видимо да било ко из Федерације реагује на ово што се ради у и око Сарајева, а окренуто је искључиво против истине о страдању Срба – истакао је Којић.

 

Он је указао и да је неколико пута фарбом уништавана табла на којој су написане чињенице о протјеривању 157.000 Срба из Сарајева.

 

– Знамо исто тако да је ова плоча на Казанима постављена онако како су то жељели политичари из Федерације БиХ, али и Кристијан Шмит који је на дан постављања ове плоче био на Казанима и дао подршку у скривању истине – нагласио је Којић.

 

Којић је подсјетио да су и тада из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила говорили да је ова плоча подлост Сарајева и међународне заједнице, и додао да се данас то и потврђује.

 

– Муслимани више не знају ни шта хоће, прво су прикрили да на тој плочи напишу да је ријеч о убијеним Србима који су побијени и бачени у јаме, а данас им смета и то, очигледно да желе да уклоне и ту плочу и прикрију и тај злочин – оцијенио је Којић.

 

Он је напоменуо да ће Специјална јединица МУП-а такозване РБиХ коју је почетком рата предводио Драган Викић, добити спомен-обиљежје у парку код сарајевске Друге гимназије, што показује у ком правцу иде Сарајево када је ријеч о истини, суживоту и жељи да буде мултиетничко, “како на сва звона причају да то и јесте”.

 

– Срби нису добродошли у Сарајево, истина о убијеним Србима није добродошла у Сарајево, суживот није жеља муслимана нити Кристијана Шмита, а ми породице српских жртава овдје желимо да живимо слободно, да кажемо јасно и гласно и у Сарајеву и у Сребреници и у Мостару да смо и ми убијани у претходном рату, да трагамо још за 1 646 Срба, да истина мора изаћи на видјело и да ми нећемо одустати од истине – поручио је Којић.

 

Којић је закључио да док год страни тутори буду овдје, БиХ нема перспективу.

 

– БиХ нема перспективу јер нам је јасно да су сви ти међународни тутори овдје само са једним циљем, а то је прикривање злочина над Србима и величање муслиманских жртава. Главна база за те њихове послове је Меморијални центар Поточари, што Шмит показује сваким даном – поручио је Којић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести