НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Којић: Наводни институт из Канаде упућује лажи на рачун руског амбасадора

25/08/2023

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је данас да наводни институт за истраживање геноцида из Канаде упућује лажи на рачун руског амбасадора у БиХ Игора Калабухова и на тај начин се покушава рекламирати.

 

Којић је рекао Срни да је позив тог института упућен Предсједништву БиХ да се амбасадор Калабухов прогласи непожељним у БиХ доказ да сви они који желе мир и суживот у БиХ нису добродошли од федералних удружења и разних ликова који се финансирају са Запада.

 

– Амбасадору Калабухову импутирају некакве пријетње БиХ, што је апсолутна лаж и покушај да се рекламирају преко оваквих иницијатива – истакао је Којић.

 

Којић је подсјетио да је Русија гарант Дејтонског споразума и да је као такву морају поштовати све три стране у БиХ, без обзира да ли вољели Русију или не.

 

– Очигледно да западне амбасаде преко удружења која финансирају покушавају да ослабе утицај Русије овдје и на тај начин лакше разбију и Дејтонски споразум што би на крају донијело укидање Републике Српске и оживјело Алијин план о унитарној БиХ – оцијенио је Којић.

 

Он је додао да је Русија привржена миру на овом подручју и да се у то увјерио на недавном састанку са руским амбасадором у Сарајеву.

 

Којић је напоменуо како та удружења помињу “агресију и геноцид” што је, истиче, постала “мантра свих политичара и удружења из Федерације” јер се, како сматрају, агресија догодила само над муслиманима што је измишљотина.

 

– Како назвати улазак хрватских регуларних снага 3. марта 1992. године у Босански Брод? То ни за Жељка Комшића ни за Емира Рамића, директора овог неког института, није агресија јер су у том периоду били савезници у борби против Срба – каже Којић.

 

Којић је напоменуо да чланови породица које представља поручују да се са таквим стварима и иницијативама не играју, јер је Русија велесила и све док је овдје присутна са ставом који заступа биће мира, чему би требало да сви теже.

 

– Надамо се да ће Руска амбасада отворити своје представништво и на територији Републике Српске јер је то потреба и жеља нас из Српске – закључио је Којић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести