НОВОСТИ

Којић: Срби никада неће дозволити да буду слуге и поданици

19/05/2024

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић поручио је да Срби никада неће дозволити да буду слуге и поданици, како су то наумили бошњачки политичари.

 

 

Којић је навео да бошњачким политичарима смета када представници Срба кажу да Република Српска не може бити дио БиХ у којој се етикетира српски народ.

– Ми само говоримо о мирном разлазу јер Сарајеву и њиховим политичарима сметају Срби, а не желе да нас пусте да живимо једни поред других, они желе да ми будемо њихове слуге и поданици што се неће никада десити – истакао је Којић.

Он је навео да су свакодневни притисци који се упућују на рачун Срба из Републике Српске али и Србије, гдје српски народ називају геноцидним, мантра по којој ће се понашати и након евентуалног усвајања необавезујуће резолуције о Сребреници.

– То је оно што одговара западним амбасадама, то је оно што они желе, јер мисле да ће Срби на тај начин погнути главу и признати нешто што се није десило, а то је лажни геноцид – рекао је Којић.

Којић је рекао да писмо које је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић упутио комесару за проширење Оливеру Вархељију показује колико је Конаковић острашћен и колико му сметају сви они који не мисле као његови ментори.

– Чујемо да и несретни /Кристијан/ Шмит по федералним медијима прича како кориштење батине даје резултат, па му поручујем да Срби нису марва и да не знамо кога он батина, нек зна да је прошло вријеме када су нацисти батинали и убијали Србе а очигледно да у њему и даље живи та идеја – рекао је Којић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести