НОВОСТИ

Којић: Стрика судио Србима у монтираним процесима

17/10/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је да је судија Мирсад Стрика, који је одређен да пред Судом БиХ води процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, учествовао у монтираним процесима против Срба током деведесетих година.

 

 

– Постоје докази да је управо Стрика учествовао у монтираним процесима против Срба као судија Војног суда у Зеници и Војног суда у Сарајеву, на основу чега су Срби затварани и пролазили најгоре облике тортуре – рекао је Којић за РТРС.

Он је рекао да је Стрика један од ратних кадрова против којег је. као директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, 2017. године поднио пријаву Високом судском и тужилачком савјету, али да је ВСТС негативно одговорио на његову пријаву са намјером да има кадар који ће учествовати у монтираним процесима.

Којић је нагласио да је јасно да је улога и задатак Стрике да учествује у монтираном процесу против Додика и Лукића.

– Врло свјесно предмет је додијељен њему да поново суди Србима, да поново суди Републици Српској и предсједнику Српске – рекао је он.

Остале Вијести