НОВОСТИ

Којић: Суд БиХ је саучесник у злочину над Србима на Глођанском брду

06/11/2023

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је Срни да је Суд БиХ саучесник у злочину над 126 Срба на Глођанском брду, јер је на слободу пустио Насера Орића и његове бојовнике.

– Злочин на Глођанском брду који су махом починили муслимани из Сребренице класичан је примјер да злочин над Србима у оваквој БиХ и оваком суду нема име и презиме – рекао је Којић.

 

Он је навео да убиство 126 Срба који су измасакрирани на најбруталнији начин за Суд БиХ не представља злочин, јер већ 31 годину за нико није одговарао.

 

– Питамо се ко су нам биле и ко су нам комшије са којима живимо и дан данас? Да ли је могуће да неко веже некога за дрво и мучи га док не сконча и да је већини убијених одјечена глава? То не може нормалан човјек ни да помисли, а камоли да уради – рекао је Којић.

 

Он је оцијенио да такве страхоте могу само да ураде крвници, психички обољели и монструми који су још на слободи.

 

– Каква је то порука коју Суд БиХ шаље Србима Подриња, али и БиХ? – упитао је Којић.

 

Он је истакао да је та порука брутална као и сами почињени злочини.

 

– Суд БиХ је у овим злочинима саучесник јер је на слободу пустио Насера Орића и његове бојовнике који се и данас шепуре на слободи, баве се бизнисом и угледни су чланови друштва. Они су хероји у Федерацији БиХ, али и у круговима западних амбасада – рекао је Којић.

 

Он додаје да је ново питање докле ће се трпјети овакво судство?

 

– Сваког Србина који је чувао своју отаџбину су осудили, док су са друге стране наградили сваког ко је убијао српску нејач, на сваки могући начин штитили муслимане, што кроз отезање поступака како би биолошки сат одрадио посао умјесто њих, што кроз срамне пресуде, али и пропусте, па је тако Сакиб Махмуљин у бјекству – напоменуо је Којић.

 

То је им мало, па су кренули и на институције Републике Српске, рекао је Којић и запитао ко је сљедећи – породице убијених, мајке, супруге или дјеца страдалих?

 

– Ако смо ми на реду, почните господо што прије јер желимо што прије да докажемо чињенице, а оне су неумољиве – убијено је 3.267 Срба у Подрињу и никад нећемо ћутати ма колико то сметало међународним протувама – поручио је Којић.

 

Он је указао да Срби имају обавезу да своју дјецу науче шта се дешавало у прошлости, са ким живе, ко им не мисли добро, да их одведу на мјеста страдања како би видјели шта су им комшије урадиле и да је прича о заједничком животу само подвала коју пласирају странци како би амнестирали муслимане, али и своју улогу у покушају затирања Срба на овим просторима.

 

– Од Суда БиХ тражимо да се формира предмет “Глођанско брдо” и да ове жртве коначно буду исто третиране пред законом, као што су то жртве других народа у БиХ – закључио је Којић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести