НОВОСТИ

Којић: Све цивилизоване људе би требало да занима истина

30/05/2024

Федерални медији атаком на предсједника Републике Српске Милорада Додика желе да причу о именима 87 лица, која су жива, а уписана су као жртве у Поточарима, окрену у другом смјеру, иако би све цивилизоване људе требало да занима истина, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

 

Фото: АТВ

– Претходних дана федерални медији се баве питањем како се дошло до података о 87 лица која су по евиденцији ЦИПС-а жива, а њихова имена се налазе на нишанима у Поточарима као жртве лажног геноцида. Поново се атакује на предсједника Српске, јер желе да причу окрену у другом смјеру причом да Додик и његови сарадници крше законе – навео је Којић.

Он је навео да је истина да се број убијених муслимана на подручју Сребенице креће негдје око 4.000.

– Апелујемо да се користе све методе које би довеле до истине и до тачног броја, прије свега, ради будућих покољења јер без чисте прошлости нема свијетле будућности. Струка и наука је доказала да геноцида није било, а број земаља које нису гласале за резолуцију /о Сребреници у Генералној скупштини УН/ такође говори у прилог ове констатације – рекао је Којић.

Он је указао да је очигледно да Федерацији БиХ смета свака истина која им не иде у прилог, јер многа удружења, појединци и политичари живе од тог лажног мита, па би сада додатно да оптуже Додика и његове сараднике због изношења чињеница.

– Сви су нијеми на поруке које шаљу представници муслиманских удружења који јавно поручују да се надају и вјерују како ће Европа бити исламска у будућности. Тим стварима треба да се позабави суд и тужилаштво, али и федерални медији и политичко Сарајево, а не нападима на све оне који износе истину – навео је Којић.

Он је истакао да Срби једини у БиХ истински желе истину, те оцијенио да ће резолуцијом о Сребреници више бити на губитку они који су годинама његовали лажни мит о лажном геноциду, јер већина свијета није упала у замку коју су покушали да подвале Златко Лагумџија, Америка, Њемачка, Британија и сви који су подржали ову резолуцију.

– Институције, појединце и све честите људе позивамо да помогнему истини и да сви они који имају податке јавно причају о томе јер будућности у оваквој БиХ нема без истине и правде, само ћемо таворити у муљу лажи и неистине, а то није добро ни за Србе, ни Муслимане, а ни Хрвате – рекао је Којић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести