НОВОСТИ

Којић: Свесрпски сабор – јединство српског народа с обје стране Дрине

06/06/2024

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић оцијенио је да је Свесрпски сабор манифестација која ће показати јединство српског народа с обје стране Дрине и да ће главна порука бити да су Срби, гдје год да живе, један народ.

Бранимир Којић

– Ми смо један народ, нажалост, живимо у двије државе, али ми смо увијек Србију сматрали својом мајком и тако ће остати – рекао је Којић Срни.

 

Он је додао да ће једна од порука, која ће бити послата са Сабора, бити и та да су Срби за мир и суживот.

 

Којић је рекао да је српски народ захвалан предсједнику Србије Александру Вучићу за борбу коју је водио да комплетан српски народ не буде етикетиран као геноцидан.

 

– То је нешто што је он у великој мјери и успио. Посебно су му захвалне породице српских жртава, а нарочито из Подриња, Сребренице – поручио је Којић.

 

Којић је изразио увјерење да ће се ускоро састати са Вучићем.

 

– Синоћ нас је контактирала предсједник Народне скупштине Србије Ана Брнабић и наговијестила нам је састанак са Вучићем – тада ћемо му и лично поручити да смо бескрајно захвални – рекао је Којић.

 

Којић је поручио да се варају сви, који мисле да је Свесрпски сабор провокација, да се варају сви који мисле да Срби желе рат.

 

– Ми једноставно желимо да покажемо наше јединство, саборност, да покажемо да смо један народ – навео је Којић.

 

Он је указао не помоћ Србије Републици Српској, а посебно Сребреници, наводећи изградњу вртића у тој општини који, како је истакао, похађа више бошњачке дјеце него српске.

 

– Ми то не гледамо као они. Они гледају сваку марку коју им да Турска или било која је арапска земља, да више уложе у насеља гдје су муслимани. Ми са друге стране гледамо да овдје буде мир, суживот и толеранција – рекао је Којић и додао да ће то бити и порука са Сабора који ће у суботу, 8. јуна, бити одржан у Београду.

 

Он је изразио наду да ће Свесрпски сабор постати традиција, те да ће наредних година бити одржан и у неком граду у Републици Српској, па и у Сребреници.

 

– Да се из Сребренице пошаље порука мира, као што је показао и послао Вучић када је долазио и у Поточаре. Он је отишао и поклонио се њиховим жртвама. Знамо како је прошао. Нажалост, још нико није одговарао за то. Знамо и да је врх Републике Српске био у Поточарима, изразио пијетет према њиховим жртвама – подсјетио је Којић и додао да се нико од бошњачких политичара није поклонио српским жртвама.

 

Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић најавили су за суботу, 8. јун, Свесрпски сабор у Београду на којем ће бити потврђено јединство српског народа.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести