НОВОСТИ

Којић: Живи уписани у Поточарима као жртве су доказ лажи и манипулација

27/05/2024

Списак из ЦИПС-а на којем је 87 лица која су жива, а уписана међу жртве злочина у Сребреници јула 1995. године нова је потврда да је прича о наводном геноциду велика лаж, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

 

Фото: РТРС

Којић је навео да сви који данас живе у Сребреници, али и они који су ту раније били, познају Јусуфа Смајловића, чије је име уписано у Меморијалном центру Поточари иако је жив.

– Јусуф је радио у општини у Сребреница, као возач. Најчешће је возио начелника. Возио је и мене више пута, као радника општине – рекао је Којић.

Он је навео да Смајловић, након објављивања списка из ЦИПС-а, тврди да са тим нема везе и да је “ријеч о другом човјеку”.

– Која је вјероватноћа да постоји још један човјек са истим именом и презименом, истим именом оца и истим датумом рођења?! Вјероватно да је Смајловић већ добио инструкције шта треба да каже. Можда му је и Насер Орић или његови људи, сугерисао да се огради од тога – рекао је Којић.

Којић је навео да је то само један од доказа да је Меморијални центар Поточари “ништа друго, него фабрика лажи”.

– То је амбасада свих оних амбасада које мрзе Републику Српску – рекао је Којић.

Он је подсјтио на стручна истраживања и оцјене да се у Сребреници није десио геноцид.

– Гласање о резолуцији потврђује наше тезе да је то само фарса и манипулација – рекао је Којић.

Он је увјерен да би се до сада подигла велика побуна да списак из ЦИПС-а није тачан.

– Директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић први би се побунио и доказивали би нам да нисмо управу – рекао је Којић и додао да је ово побједа истине над лажима.

Постоји списак 87 лица, чија су имена уклесана на спомен-плочама у Меморијалном центру Поточари, евидентирана су у новој бази ЦИПС-а.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић недавно је рекао да је намјера да ускоро буде издата брошура са именима свих који су наведени као жртве, а били су живи на дан отварања Меморијалног центра у Поточарима.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести