НОВОСТИ

Кошарац: Декларација о заштити националних и политичких права важан историјски документ

03/07/2024

Члан Предсједништва СНСД–а Сташа Кошарац упутио је искрене честитке посланицима и Народној скупштини Републике Српске на усвајању Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, напомињући да је ово важан историјски документ који третира најважније националне циљеве српског народа у 21. вијеку.

Сташа Кошарац

– У Декларацији смо се јасно опредијелили за мир и она није усмјерена против било кога. Наше елеменатрно национално право је да дефинишемо своје националне интересе и политике, те да будемо спремни за кретања у будућности – навео је Кошарац на Инстаграму.

 

Кошарац је истакао да је кључно да српски народ остане окупљен око политика руководства Републике Српске и Србије – предсједника Милорада Додика и Александра Вучића.

 

– Те политике су фокусиране на заштиту националних интереса, мир и стабилност у региону, привредну сарадњу, те очување наше традиције и културе. Посебно смо поносни на чињеницу да је Декларација у Народној скупштини Републике Српске усвојена двотрећинском већином, јер то одражава нашу саборност и заједништво – поручио је Кошарац, који је и замјеник предсједавајуће Савјета министара.

 

Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа и закључке у вези са овим документом са Свесрпског сабора у Београду.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести