НОВОСТИ

Кошарац: Док Додик обезбјеђује јефтинији гас, Сарајево оспорава могућност проширења УКЦ-а Српске

12/10/2023

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац оцијенио је данас у Москви да је од изузетног значаја да се заврши пројекат изградње нове источне интерконекције, кључног за развој гасне мреже у Републици Српској и ФБиХ, а који сарајевски политички медиокритети оспоравају.

 

 

Кошарац је истакао да ће од тог пројекта сви грађани и привредни субјекти у Српској и ФБиХ имати користи, те указао на важност да се настави заговарати редовна испорука гаса Српској и ФБиХ.

– У том смислу, захвални смо Русији на сензибилитету који је исказала, што је резултат добрих односа предсједника Републике Српске Милорада Додика и Руске Федерација Владимира Путина – написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је напоменуо да Сарајево, док предсједник Српске обезбјеђује јефтинији гас за тај град, опструише и оспорава могућност проширења болнице у Бањалуци.

Кошарац, који други дан присуствује међународном форуму Руске недјеље енергетике, навео је да је данас на маргинама овог форума разговарао и са министром енергетике Азербејџана о другим енергетским пројектима гдје би та земља могла да буде инвеститор.

– Нама је важно да обезбиједимо што више интерконекција. Нажалост, сарајевски политички медиокритети оспоравају источну гасну интерконекцију. Република Српска никада није оспоравала пројекте у ФБиХ, укључујући јужну интерконекцију. Ми смо за фер политику и нећемо дозволити да Сарајево блокира развој енергетског потенцијала Српске – истакао је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести