НОВОСТИ

Кошарац: Гласање о резолуцији потврдило да већина свјетских земаља није жељела да учествује у игри

30/05/2024

Република Српска и Србија су на демократски, кредибилан и дипломатски начин упозоравале да ће срамна резолуција о Сребреници имати негативне импликације на односе у БиХ и региону, рекао је замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац.

 

Фото: Српскаинфо

Кошарац је навео да су они који су на неуставан начин и унилатерално предложили резолуцију упозоравани да би за БиХ најбоље било да овај документ буде повучен.

– Нису послушали – написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је рекао да је само гласање у Генералној скупштини УН показало да је већина свјетских земаља схватила о каквом је фалсификату и манипулацији ријеч, због чега нису подржале резолуцију.

– Чињеница да је резултат гласања био 109 напрема 84 потврђује да је резолуција непотребна и политички контрапродуктивна – рекао је Кошарац и додао да већина свјетских земаља није жељела да учествује у игри Њемачке, САД и других коспонзора.

Он је напоменуо да су Словенија, Пољска и Румунија гласале за резолуцију и да су њихова политичка руководства и представници у УН игнорисали аргументоване ставове Српске и Србије, слијепо слушајући Њемачку.

– Нису се обазирали на то што ће на основу фалсификата и подвала сатанизовати српски народ и ставити му етикету која му не припада – рекао је Кошарац.

Он је навео да предлагачи резолуције дижу галаму због тога што су српски министри у Савјету министара одбили да дају сагласност да држављани Словеније, Пољске и Румуније могу гласати у БиХ за изборе за Европски парламент, те напоменуо да им се не нарушавају права, јер им нико не оспорава могућност да гласају у својим земљама.

– Нисте дигли глас против оне бруке и срамоте пред Генералном скупштином УН! Па не може то тек тако проћи, ако желите да сатанизујете српски народ и подржавате фалсификовање историје – поручио је Кошарац.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести