НОВОСТИ

Кошарац: Истина је на нашој страни

05/06/2024

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да Република Српска цијени подршку Русије на међународној сцени и спремност Москве да се одупре Западу, који лажним тумачењем догађаја у Сребреници 1995. године покушава да означи цијели српски народ као геноцидан.

Фото: Уступљена фотографија

– Истина је на нашој страни. Морамо заједно да бранимо истину и спријечимо историјски ревизионизам – рекао је за Руску газету Кошарац, који је допутовао у Руску Федерацију ради учешћа на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Кошарац је указао на важност заједничког руско-српског супротстављања растућем фалсификовању историје.

– Желим да захвалим руководству и народу Руске Федерације на мајском гласању представника Русије у Генералној скупштини УН против резолуције о догађајима у Сребреници 1995. године – рекао је Кошарац.

Он је истакао да су ову резолуцију иницирали Бошњаци и да је стављена на гласање без одобрења Предсједништва БиХ, гдје никада није могла бити одобрена у овом облику.

– Подсјећам да је Велика Британија 2015. године већ покушала да прогура сличан документ у Савјету безбједности УН. Тада је Русија, гласом амбасадора Виталија Чуркина, рекла своје чврсто “не” – рекао је Кошарац.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести