НОВОСТИ

Кошарац: НАТО агресија на Српску злочин без преседана

08/09/2023

Замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац присуствоваће сутра обиљежавању Дана сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској, које ће бити одржано у Источној Илиџи.

 

 

Кошарац је изјавио да је агресија НАТО снага на Републику Српску зло које ће трајно остати урезано у памћење и сјећање српског народа.

– Увијек ћемо јасно рећи да је српски народ прва жртва агресије НАТО-а и да је ова алијанса, без одлуке УН, бомбардовала Републику Српску и Србију. Грађани Републике Српске, посебно Сарајевско-романијске регије, дубоко су свјесни злочиначког карактера НАТО агресије, током које су коришћене бомбе и муниција са осиромашеним уранијумом – нагласио је Кошарац.

Подсјетио је да је током НАТО бомбардовања на Републику Српску, на војне објекте, фабрике, мостове, путеве, резервоаре за воду и друге искључиво цивилне циљеве бачено готово три тоне осиромашеног уранијума.

– То је био злочин без преседана. Нажалост, посљедице и данас осјећају грађани, који умиру од малигних обољења, чији се проценат енормно повећавао од 1996. године до данас – упозорио је Кошарац.

Оцијенио је да је посебно застрашујуће и неприхватљиво то што за злочин НАТО снага над српским народом никада нико није одговарао, нити су жртве добиле било какву сатисфакцију.

– Наша обавеза је да никада не заборавимо жртве НАТО агресије и да њиховим породицама помогнемо у тражењу правде – поручио је Кошарац.

Он је навео да је за Републику Српску потпуно неприхватљиво чланство у НАТО и наставиће да инсистира на војној неутралности, у складу са одлукама и резолуцијама својих институција.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести