НОВОСТИ

Кошарац: Српска никада неће жртвовати мир, јер мир и стабилност немају цијену

26/04/2024

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да је политика Републике Српске мир и стабилност, поштовање Дејтонског споразума и Устава, те договор два ентитета и три конститутивна народа и да нико из Српске не призива нити позива на сукоб, нити на изазивање било каквих нереда.

 

 

– Но, то не спрјечава неодговорне појединце и групе из ФБиХ да у јавности шире лажни наратив о томе да се у Српској спремају некакви немири, да се људи наоружавају и групишу, да постоје сумњиви војни кампови и друге сличне лажи. Тај лажни наратив конципиран је у кухињи појединих западних амбасада и служби – нагласио је Кошарац.

По увјежбаној матрици, навео је он, лажни наратив преузимају и шире локални извођачи западних потреба, уносећи страх и немир међу грађане.

– Не би ме изненадило ни да друга страна направи инцидент. То никоме у БиХ није потребно, нити икоме служи на част. У памет се! – поручио је Кошарац.

Он је нагласио да су српски народ, Република Српска, њено руководство, а посебно предсједник Републике Милорад Додик свакодневна мета скоро сваког званичника из ФБиХ, нападају без аргумената, доказа, вријеђају, шире мржњу…

– Истина је да Српска жели на демократски начин да ријеши питања која у БиХ не функционишу. Ми наше политичке циљеве остварујемо на демократски начин. Не слажемо се са многим политикама које долазе из ФБиХ, подржане од страног фактора. Не слажемо се и никада нећемо бити за урушавање дејтонске структуре и Устава. Јасно је да смо против самовоље и унилатералног дјеловања појединаца из ФБиХ, попут /Златка/ Лагумџије и сличних.

Српска неће да трпи нападе на српски народ. Нећемо пристати на подмукле подвале и намјере да нас сатанизују. Нећемо дозволити да нам на темељу фалсификата ставе етикете које нам не припадају. Наша борба је институционална и демократска – објавио је Кошарац на Инстаграму.

Он је позвао све грађане да не насједају на дезинформације, манипулације и провокације.

– Грађани Српске вјерују њеним институцијама, руководству, полицији и другим надлежним тијелима. Ми никада нећемо жртвовати мир ни за шта. Мир и стабилност немају цијену – поручио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести