НОВОСТИ

Кошарац: Упозоравали смо на демократски и кредибилан начин – не дозвољавамо сатанизацију српског народа

30/05/2024

Република Српска и Србија су на демократски, кредибилан и дипломатски начин упозоравале да ће срамна резолуција о Сребреници имати негативне импликације на односе како у БиХ, тако и региону, рекао је министар спољне трговине и економских односа и замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

 

Фото: РТРС

Истакао је да већина свјетских земаља није жељела да учествује у тој игри Њемачке, САД и других коспонзора.

– Поједине земље ипак јесу. Међу њима и Словенија, Пољска и Румунија. Њихова политичка руководства и представници у УН игнорисали су аргументоване ставове Српске и Србије, слијепо слушајући Њемачку – навео је Кошарац.

Каже да се те земље нису обазирали на то што ће, на основу фалсификата и подвала, сатанизовати српски народ и ставити му етикету која му не припада.

– Предлагачи резолуције дижу галаму због тога што су српски министри у СМ БиХ одбили дати сагласност да држављани Словеније, Пољске и Румуније могу гласати у БиХ за изборе за Европски парламент. Не нарушавамо њихова права, јер им нико не оспорава могућност да гласају у својим земљама. Нисте дигли глас против оне бруке и срамоте пред Генералном скупштином УН. Па не може то тек тако проћи, ако желите да сатанизујете српски народ и подржавате фалсификовање историје – поручио је Кошарац.

Подсјетио је да су упозоравали оне, који су на неуставан начин и унилатерално предложили резолуцију, да би за БиХ најбоље било да овај документ буде повучен.

– Нису послушали. Само гласање у Генералној скупштини УН показало је да је већина свјетских земаља схватила о каквом се фалсификату и манипулацији ради, због чега нису подржале резолуцију. Чињеница да је резултат гласања био 109 напрема 84, потврђује да је резолуција непотребна и политички контрапродуктивна – закључио је Кошарац.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести