НОВОСТИ

Кошарац: Вријеме је за суочавање са истином

03/07/2023

Вријеме је за суочавање са истином, а она је да је у Сарајеву живјело 157.000 Срба и да нико не жели да се врати, изјавио је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

 

 

Кошарац је подсјетио да је политички војни и полицијски врх такозване Републике БиХ блокирао излаз из Сарајева, наводећи да су Срби извођени из својих станова, убијани на улицама, хапшени по хаусторима и то је чињеница.

– Имали су неке декоративне Србе попут Лазовића и других који су рекли да је то мултиетничка средина. Пуно је сарајевских превара – истакао је Кошарац.

Коментаришући скрнављење табли “Добро дошли у Републику Српску”, Кошарац је рекао да су у Српску сви добри људи добродошли.

Кошарац је оцијенио да је на политичком плану јасно да у Федерацији БиХ још станују бошњачке политичке елите које не признају Дејтон, не одговара им Република Српска и не желе да је признају.

– Јасно је да на сваки могући начин покушавају да покажу да су против Републике Српске. Наш одговор је врло једноставан – демократским капацитетима, у сладу са Уставом и Дејтонским споразумом, афирмишемо све оно што је Република Српска унијела у Дејтон, од чега нећемо одустати – рекао је Кошарац.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево прије два дана постављене су табле са називом подручја града на српском и енглеском језику, на којима је истакнуто да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Потом је градоначелник Сарајева Бењамина Карић поднијела кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића због “изазивања или распиривања националне, расне или вјерске мржње”.

Најновији случај вандализма на таблама забиљежен је поред магистралног пута Јајце-Бањалука на подручју општине Мркоњић Град гдје је непознато лице посуло фарбом таблу са натписом “Добро дошли у Републику Српску”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести