НОВОСТИ

Кошарац: Жалосно је да се удружења жртава политизују и злоупотребљавају своју бол

30/04/2024

Као човјек и политичар саосјећам са болом свих жртава рата, укључујући и мајке Сребренице, но, жалосна је пракса да се удружења жртава политизују и уплићу у политику, злоупотребљавајући своју бол, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

 

 

– Мајке Сребренице постале су политичко удружење, које је мобилизовано с једним циљем – што више оцрнити и сатанизовати српски народ. То је недопустиво. Апсолутно је неприхватљив једностран приступ и изношење неистина са намјером да се српски народ етикетира као геноцидан – додаје Кошарац.

Упитао је шта је са српским жртвама?

– Јесу ли сузе српских мајки мање вриједне? Да ли су свјетским моћницима и УН-у црне мараме српских мајки мање вредне пажње и извињења од белих марама мајки Сребренице? Ко је убијао Србе у Сарајеву, Подрињу, Јошаници…? Зашто Суљагић, Субашићева, Конаковић и други бошњачки званичници не причају о томе? Шта је са логорима за Србе? О томе се ћути – закључује Кошарац.

Додаје да су умјесто борбе за истину, изабрали пријетње и хајку на српски народ, Српску и Србију.

– На дневној основи нападају предсједнике Додика и Вучића, призивајући међународни интервенционизам у константној тежњи за укидањем Српске. Никоме то ништа добро неће донијети. Република Српска је реалност. Порука Српске је мир, сарадња и међусобно уважавање. Ако то не желе, мирно раздруживање је једина опција – напомиње Кошарац на свом Инстаграм налогу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести