НОВОСТИ

Ковач: Гласање за резолуцију о Сребреници била би историјска грешка

14/05/2024

Бивши министар правде Црне Горе Марко Ковач сматра да би гласање за резолуцију о Сребреници била историјска грешка Црне Горе и да би то продубило подјеле у региону.

 

 

 

Ковач је истакао да је димензија ове резолуције стварање међународне политичке платформе која би водила реконфигурацији Дејтонског споразума са вјероватним довођењем у питање опстанка Републике Српске, а све путем легитимизације кроз Генералну скупштину УН.

– Предложена резолуција сама по себи носи опасност жигосања једне државне структуре и система као геноцидног, што ниједан амандман срочен на начин на који је презентован не може спријечити – рекао је Ковач, који је био министар у Влади Дритана Абазовића.

Ковач је указао да усвајање резолуције сигурно неће допринијети смиривању тензија и помирењу у региону, већ управо стварању нових тензија и продубљивању старих подјела.

Он је нагласио да се Црна Гора до сада увијек са најдубљим пијететом односила према свим жртвама грађанског рата у БиХ од 1991. до 1995. године, те да би једина исправна била резолуција која би за циљ имала осуду свих злочина и злочинаца са простора бивше Југославије.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести