НОВОСТИ

Ковачевић: Јасно поручујемо – грађани и институције неће дозволити да неко понижава предсједника Српске

17/10/2023

Јасно поручујемо – грађани и институције неће дозволити да неко понижава или хапси предсједника Реоублике Српске, рекао је у нашем Јутарњем програму делегат у Клубу Срба Дома народа ПС БиХ Радован Ковачевић.

-Једино га могу смијенити или изабрати грађани Српске, а зна се да предсједник Милорад Додик има огромни повјерење грађана. Срби славе слободу и не прихватамо да неко колонијално управља са нама – јасан је Ковачевић.

 

Нагласио је да је циљ поступка пред Судом БиХ против предсједника Милорада Додика и в.д директора Службеног гласника Милоша Лукића да се сруши Република Српска.

 

– Прво је нелетимни и нелегални Кристијан Шмит “измјенио” Кривични законик. Онда су експедитвно подигли оптужницу поритв Додика и Лукића. Без обзира што су постојале и примједбе, они су експерсно одбацили примједбе. Експресно су потврдили и оптужницу – подсјетио је Ковачевић.

 

Каже да је и сам адвокат Додика, Горан Бубић, рекао да никада у каријери није видио овако брз процес.

 

Појаснио је да политичко Сарајево и међународни моћници желе да сруше Додика како би срушили Републику Српску.

 

– Стално су га покушали криминализовати и ништа им није успјело. Онда су на све начине подржавали политичке противнке. Уводили су му санкције, бавили се и “руским малгиним утицајем”. Сада покушавају преко неизабраног странца, који није ни именован за виског представника – каже Ковачевић.

 

Ковачевић је истакао да је Додик мандат добио на слободним и демократским изборима од стране грађана Српске.

 

– Додик поштује Устав и законе – поручио је Ковачевић.

 

Сматра да постоји спреман сценарио суђења.

 

– По свему што смо видјели, спреман је сценарио који сад завршавају. Спремни су да ексрпесно склоне Додика, али поручјемо да то неће ићи тако лако. Буди се и регионална и свјетска јавност. Овакав случај не постоји нигдје у свијету и Европи – изјавио је Ковачевић.

 

– Ако су ово европски принципи, онда и не треба да будемо у ЕУ – рекао је Додик.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести