НОВОСТИ

Ковачевић: Марфи још једном потврдио своју фрустрираност Додиком

01/11/2023

Јучерашњим саопштењем америчког амбасадора Мајкла Марфија, само је још једном потврдио своју фрустрираност Милорадом Додиком, рекао је Радован Ковачевић делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

– Апсолутно недипломатски, Марфи по сваку цијену води лични обрачун са Додиком. Не штедећи чак ни његову дјецу. Он, који није никад и никог побиједио, жели сада, на крају каријере, да побиједи оног којег није нико и никад побиједио – написао је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

 

Проблем је што, додаје Ковачевић, колико год то Марфи желио тако приказати, Додик не представља себе, већ Републику Српску и све њене грађане.

 

– Као што и сваки други предсједник представља своју земљу и њене грађане. И Устав Републике Српске је ту јасан и децидно каже да “Републику представља и њено државно јединство изражава предсједник” – сматра Ковачевић.

 

Додаје да је Марфијева јефтина прича о томе како он не води антисрпску или политику против Републике Српске нема баш никакво покриће.

 

– То је потврђено и чињеницом да су блокирали интернет домене институција Републике Српске. Институција које припадају свим грађанима Републике Српске. Без обзира на све пријетње, санкције и блокаде, Република Српска неће одустати од својих гарантованих права. Република Српска жели да има добре и конструктивне односе са САД, као и са свим другим гарантима Дејтонског споразума и све што тражимо јесте уважавање нашег уставног капацитета, и то онако како је то Дејтонским споразумом одређено – истиче Ковачевић.

 

Очигледно је да то, нагласио је Ковачевић, нажалост неће бити могуће све док амерички амбасадор, умјесто да у складу са дипломатским кодексима и конвенцијама представља своју земљу, води личне обрачуне против демократски изабраних лидера и грађана Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести