НОВОСТИ

Ковачевић: “Отворени Балкан” много бољи од нестабилног

08/06/2023

Замјеник предсједавајућег Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић истакао је да је “Отворени Балкан” много бољи од нестабилног и да би сви требало да препознају предности ове иницијативе.

 

 

Ковачевић је оцијенио да се упорно, а потпуно погрешно, поставља дилема између Берлинског процеса и “Отвореног Балкана” и нагласио да БиХ треба рећи “да” и једном и другом процесу.

 

– Обје иницијативе имају предности. Мислим да је бољи “Отворени Балкан”, јер је ријеч о иницијативи земаља са Балкана, а не некога изван ко ће да нас менторише и туторише – истакао је Ковачевић за Глас Српске.

 

На питање шта више подржава међународна заједница – да ли је то “Отворени Балкан” или Берлински процес, Ковачевић је рекао да се показује да је то, заправо, нестабилни Балкан.

 

– Из тог разлога сами треба да се организујемо. “Отворени Балкан” је много бољи од нестабилног. Сви би требало да препознају предности и нико у БиХ не треба да има било какав страх од те иницијативе у којој ћемо ми сами доносити своје одлуке – закључио је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести