НОВОСТИ

Ковачевић: Посланици да буду јединствени – боримо се да Република Српска постоји

20/10/2023

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић позвао је народне посланике у НСРС да данас буду јединствени и да покажу да је Српска сложна када је у питању заштита интереса Републике Српске.

 

 

– Сви они коју буду подржали заштиту виталног интетреса Српске, који је уложила српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић, стаће на страну Републике Српске. А сви они који буду против, стаће директно на страну оних, који желе нестанак Српске – навео је Ковачевић.

Рекао је да имамо ситуацију гдје су два члана Предсједништва гласали на начин да су рекли да Српска руши уставни поредак, да Српска напада Устав БиХ и Дејтонски споразум.

– Чињеница јесте да све што Српска ради, јесте одбрана Устава, уставног поретка и Дејтонског споразума – јасан је Коваечевић.

Поручио је да Српска мора бити јединствена.

– Из тог разлога, оно што остаје непромијењено, јесте да су овакве сједнице такве да не смијемо да се дијелимо. Морамо бити јединствени. На њима гласамо да ли смо Република Српска или нисмо. На свакој другој теми имамо право на различите приступе и различита мишљења – истакао је Ковачевић.

Навео је да се данас боримо да ли ће бити Републике Српске или неће.

– Вјерујем да ће сви гласати за Српску, да Српске буде – закључио је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести