НОВОСТИ

Ковачевић: Процес против Додика и Лукића – примјер политичког прогона у савременом свијету

14/12/2023

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да срамни судски процес који се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића дефинитивно представља најеклатантнији примјер политичког прогона у савременом свијету.

– Срамни судски процес против Додика и Лукића дефинитивно представља најеклатантнији примјер политичког прогона у савременом свијету. Истина је да и данас широм свијета постоје режими који прогоне своје супарнике или неистомишљенике, али нигдје у савременом свијету се не може ни замислити да се води судски процес против побједника на слободним и демократским изборима због тога што је извршавао своје Уставом одређене обавезе – истакао је Ковачевић.

 

Истиче да, овакви процеси имају само један исход, а то је побједа.

 

– Само због тога што је непозвани, неизабрани и странац без било каквог мандата одредио да ће онај ко не поштује његову вољу ићи у затвор. Српској историји нису нимало непознати див хероји који су били спремни одупријети се вољи окупатора, како би заштитили вољу народа – наводи Ковачевић на друштвеним мрежама.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести