НОВОСТИ

Ковачевић: Српска и Србија неће дозволити понижавање српских жртава

09/07/2024

То што се министар одбране БиХ Зукан Хелез, који би требао да гарантује безбједност свим грађанима и народима у БиХ, фотографише са аутоматским пушкама и ратним дроновима, уз обавезне пријетње Републици Српској и Србима да ће нестати у некој новој “олуји”, очигледно за америчку Амбасаду у Сарајеву не заслужује никакав коментар и не представља “неодговорно понашање и поткопавање напора на промоцији помирења”, истакао је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

 

 

– С друге стране, пар ненаоружаних дјевојака и момака који су у БиХ боравили у складу са законом и свим прописима, а што је потврдио и министар иностраних послова БиХ и који су учествовали у протоколу одавања поште жртвама геноцида над својим сународницима, за америчку Амбасаду очигледно представљају пријетњу и провокацију – додаје Ковачевић.

Истиче, да у саопштењу Америчке амбасаде у БиХ ниједном нису споменули, 3.267 српских жртава који су од 1992. до 1995. године у регији Средњег Подриња и Бирча побијени од својих муслиманских комшија на најсвирепији и најбруталнији начин.

– То сасвим довољно говори о односу америчке Амбасаде у Сарајеву према српским жртвама у БиХ. И Српска и Србија желе добре и партнерске односе са свим гарантима Дејтонског споразума, укључујући наравно и САД, али ову врсту двоструких аршина и понижавања српских жртава нећемо дозволити – додаје Ковачевић на друштвеној “Икс”.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести