НОВОСТИ

Ковачић: БиХ је немогућа земља – резолуције је чине још гором

04/06/2024

Предсједник Удружења породица несталих Братунац-Сребреница Милка Ковачић рекла је да је БиХ немогућа земља у којој се настоји потчинити српски народ и присилити да живи са муслиманима, који су три рата нападали и чинили злочине и геноциде над Србима у 20. вијеку за које, нажалост, никада нису кажњени.

Фото: РТРС

– Могу доносити резолуције и пресуде какве хоће, што и чине, али и ја и сви ми који још тражимо своје најдраже нестале, па убијене прије више од 30 година никада им нећемо опростити злочине које су нам нанијели, нити им икада можемо вјеровати – рекла је Ковачићева, наглашавајући да је након резолуције о Сребреници БиХ постала још гора.

Она је истакла да судови и међународна заједница, односно Запад, на основу измишљеног, лажног броја од 8.000 бошњачких жртава у јулу 1995. године доносе једностране пресуде и резолуције против Срба не питајући како се на том списку “погинулих” у Поточарима налазе имена више од хиљаду сребреничких Бошњака који су тада прешли Дрину и дошли на Тару у Србију и сви су остали живи.

Ковачићева је указала да нико на “цивилизованом и демократском” Западу не помиње око 3.500 српских жртава, већином цивила у средњем Подрињу, које су побили ти чија су имена међу “жртвама геноцида” у поточарском меморијалу, под командом Насера Орића кога славе као хероја умјесто да је осуђен и доживотно остане у затвору за злочине које је починио.

– Трагично је што се жртве проглашавају геноцидним, а починиоци злочина слободно крећу по БиХ, међу којима је и онај што је заклао мог супруга испред логора `Пилићарник` у тим Поточарима 1992. године – истакла је Ковачићева.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести