НОВОСТИ

Лале: Повјерења нема, разлаз неминован

01/06/2024

Предсједник Удружења логораша регије Бирач Винко Лале изјавио је да је у БиХ неминовно раздруживање након што је антисрпска резолуција о Сребреници погоршала ионако нестабилне међунационалне односе и појачала неповјерење међу народима.

 

 

Лале је рекао Срни да је резолуција донесена на чудан и неразумљив начин гласовима мањине у Генералној скупштини УН.

– Још једном је показано да муслиманска страна уз помоћ Запада на све начине, па и кршећи процедуре, упорно настоји да развласти и укине Републику Српску и потлачи и протјера српски народ из БиХ етикетирајући га најружнијим називима без аргумената и доказа – указује Лале.

Он је истакао да за бивше заточенике или сужње у муслиманским казаматима мир нема алтернативу, али ће оваква агресивност Бошњака сигурно све поткопати.

– Забринути смо за мир. Намеће се реално питање, како даље са онима чији су преци починили страшне злочине над српским народом у два свјетска рата, а њихови потомци у посљедњем грађанском рату у БиХ – каже Лале.

Он је напоменуо да за те злочине ниједни починиоци никада нису осуђени ни пресуђени.

– Ко може имати повјерење да живи са таквима чији потомци и неосуђени злочинци поново пријете Републици Српској, српском руководству и народу свакодневно покушавајући да нанесу штету, да понизе и омаловаже поручујући нам да идемо преко Дрине, али да из БиХ можемо да понесемо само земље на опанцима – упитао је Лале.

Он је истакао да се то неће десити јер Срби континуирано вијековима живе у БиХ и посједују већу имовину у БиХ од Бошњака који су се појавили прије тек 30 година.

Он је истакао да се то неће десити јер Срби континуирано вијековима живе у БиХ и посједују већу имовину у БиХ од Бошњака који су се појавили прије тек 30 година.

– Нажалост, три пута су исти непријатељи починили злочине над српским народом у 20. вијеку и остали су некажњени и сада поново пријете јер сматрају да ће тако бити и убудуће. Садашња дешавања потврђују давне Његошеве ријечи да им се никада не може и не смије вјеровати, јер сви мисле исто – зло српском народу – закључио је Лале.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести