НОВОСТИ

Љубојевић: Позадина суђења Додику је покушај одузимања имовине Српској

22/01/2024

Знамо сви шта је позадина суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Милошу Лукићу, а то је покушај да се одузме имовина Републике Српске, рекла је потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић.

– Лакрдија, циркус, фарса, ријечи су којима треба описати суђење Додику и Лукићу. Много је нелогичности, раздвојени су поступци против Додика и Лукић. Све се то види кроз ово суђење, како виде Српску, па 9. јануар. Са овим суђењем игра се посљедњи чин фарсе звана БиХ. Без обзира на све смицалице, подршка на суђењу из Српске биће све већа и већа. Сваки наредни пут биће више људи у Сарајеву – истакла је Љубојевићева.

 

Она је рекла да судија не би требало да одлучује о оправданости медицинске документације која је достављена као оправдање за одсуство Милоша Лукића, него да је, ако већ постоји сумња у њену вјеродостојност, требало да буде тражено вјештачење.

 

Недавно је одржан и важан састанак странака које чине власт на нивоу БиХ.

 

– “Тројка” је показала демократски капацитет. Питање страних судија у Уставном суду БиХ се мора под хитно ријешити. Наши партнери то желе, али страни фактор, поједини амбасадори, па Кристијан Шмит тражиће начин да разбију тај договор – додала је Љубојевићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести