НОВОСТИ

Љубојевић: Прошла су времена када је Њемачка водила главну ријеч

23/12/2023

Прошла су времена када је Њемачка водила главну ријеч у Европи, изјавила је потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић након што је Кристијан Шмит затражио од Брисела да изврши притисак да функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању Дана Републике Српске, 9. Јануара.

 

 

Љубојевићева сматра срамотним да Кристијан Шмит, након свега што је урадио у БиХ и Републици Српској, упути позив високом представнику ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепу Борељу да изврши притисак на Београд и Подгорицу, како функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању Дана Републике Српске, 9. јануара.

“Чиме се Шмит дрогира када је умислио да има такве супер моћи?”, упитала је Љубојевићева.

Она је оцијенила да је преседан у свијету да постоји особа особу у једној земљи која мисли да има такву супер моћ да доноси одлуке без икаквих закона, правила и реда, те да се дрзне и да европском функционеру покуша да нареди нешто.

Она је напоменула да су прошла времена када је Њемачка водила главну ријеч у Европи, да је и то је кратко трајало када су нацисти силом одређивали како ће се Европа понашати.

“Позив Кристијана Шмита говори да је он непријатељ број један Републике Српске и да је све уперено да се уништи прослава 9. јануара, да нам се забрани да славимо легитиман дан настанка Српске, те да се утиче на руководства Србије и Црне Горе да не славе са нама тако важан датум”, рекла је Љубојевићева новинарима у Бањалуци.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести