НОВОСТИ

Лозо: Република Српска биолошки гарант опстанка Срба на овом простору

16/12/2023

Граница постоји и то мора да зна онај ко буде улазио у односе са Републиком Српском која је гарант биолошког опстанка српског народа на овом простору, изјавио је историчар Предраг Лозо.

Лозо је нагласио да онај ко буде улазио у односе са Републиком Српском мора да рачуна и на њено постојање и функционисањe.
-Морамо бити истрајни у борби против многих који се труде да свакодневно обесмисле постојање Републике Српске стварањем централизоване БиХ. Када погледамо историју Републике Српске од 1995. године до данас, видјећемо да не постоји година у којој није покушано укидање нека надлежност или неког обиљежје Републике Српске – рекао је Лозо.

Лозо је навео да се српски народ у Српској мора одупријети константним притисцима, наводећи као примјер судски процес пред Судом БиХ који се води против предсједника Републике Милорада Додика и в.д. директора “Службеног гласника Српске” Милоша Лукића.

– Код овог политички монтираног процеса, а то је јасно и човјеку без имало правног и политичког образовања, види се јасна намјера али и одговор друштва Републике Српске које је доказало да граница постоји – објаснио је Лозо гостујући у четвртој епизоди подкаста “Граница постоји”.

Лозо је закључио да постоје три границе и то граница Републике Српске, граница гдје више нема уступака и граница људског достојанств

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести