НОВОСТИ

Лукићев адвокат: Нисмо добили обавјештење Суда БиХ о одгађању сутрашњег рочишта

21/11/2023

Миљкан Пуцар, адвокат вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, рекао је за РТРС да још нису добили обавјештење Суда БиХ хоће ли сутра бити одржано рочиште у предмету против његовог клијента и предсједника Српске Милорада Додика.

 

 

– Још увијек нисмо добили обавјештење да ли се одгађа сутрашње рочиште на којем је требало да буде прочитана оптужница. Морамо да се појавимо пред судом уколико не добијемо обавјештење – рекао је Пуцар.

Он је истакао да је у овом предмету видљив убрзан темпо рада Суда БиХ.

Пуцар је рекао да није било основа за потврђивање оптужнице против Додика и Лукића, јер Устав БиХ прописује да је Парламентарна скупштина БиХ та која доноси законе, па тако и измјене и допуне Кривичног закона.

Пуцар је рекао да је ријеч о политичком процесу до којег није требало да дође, додајући да очекује да ће његов клијент бити ослобођен.

Подсјећамо, пред Судом БиХ за сутра је заказан главни претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, оптужених за непоштивање одлука Кристијана Шмита.

Одбрана је упутила захтјев за одгађање рочишта.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести