НОВОСТИ

Маринковић: Српска је трајна; Скупом “Граница постоји” не пријетимо никоме

10/11/2023

Република Српска је трајна и она није поклоњена, рекао је Младен Маринковић, бивши војни старјешина ВРС, један од организатора скупа “Граница постоји” који ће данас бити одржан у Црној Ријеци у општини Мркоњић Град, на међуентитетској граници према Јајцу.

– Република Српска је резултат одбрамбено отаџбинског рата. За њу је живот дало преко 23.000 бораца. То је нешто највриједније, за поштовање и нико не може да се игра са Републиком Српском – рекао је Маринковић.

 

Скупом “Граница постоји, каже он, показујемо јединство и чврстину да опстанемо и да сачувамо оно што је крвљу створено.

 

– Овим скупом не пријетимо никоме, али поручујемо да туђе нећемо, а своје недамо – истакао је Маринковић.

 

Бранимо своје институције, каже Маринковић, и то нам је циљ.

 

 

Скупови “Граница постоји” претходно су одржани у Љубињу, Језеру, Новом Горажду, Пелагићеву, Добоју, у општини Источни Стари Град, Рибнику, Фочи, Оштрој Луци, Власеници, Источном Новом Сарајеву, Лопарама и Невесињу.

 

Окупљања народа почела су 1. септембра након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило скуп испред правосудних институција у овом граду, чија је намјера била да се изрази незадовољство због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Српске Милоша Лукића.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести