НОВОСТИ

Матић: Српско јединство – најјачи отпор спољном фактору

13/09/2023

Политиколог Филип Матић оцијенио је да је српско јединство најважније у односу са међународном заједницом и друга два народа у БиХ.

Матић је истакао да је, из отказане посјете Српској Кристијана Шмита, најважнија порука то да српско јединство постоји, што је доказано чињеницом да нико од политичких актера није био спреман да се састане са њим.

 

– Одустајање Шмита од доласка у Републику Српску не треба посматрати са побједничке стране нити има потребе да се слави и ликује у односу Срба са међународном заједницом јер ситуација сама по себи није била много захвална – рекао је Матић Срни.

 

Он је поручио да у односу према међународној заједници треба бити опрезан и да је српско јединство кључни чинилац у односу према спољном фактору.

 

– Интервенционизам ће постојати све до неких срећнијих времена, можда потенцијалног баланса у свијету геополитичких сила или, евентуално, превласти неких других страна. Интервенционизам ће постојати, али је веома важно да ми имамо свој интерни систем отпора, српској јединство – закључио је Матић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести