НОВОСТИ

Матић: Тешко очекивати слогу и јединство на посебној сједници НСРС

15/04/2024

Политиколог Филип Матић рекао је да је тешко очекивати слогу и јединство на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде разматран изборни закон Српске.

Матић је за РТРС рекао да се често дешава поларизација на важним питањима на нивоу БиХ у којима је потребан заједнички наступ.

 

Он је истакао да је потребно истрајати на доношењу изборног закона Републике Српске и провести локалне изборе, додајући да је веома важно што су из владајуће коалиције рекли да ће уважити све амандмане опозције.

 

Говорећи о опозиционим најавама о могућем бојкоту избора, Матић је рекао да би то био лош потез, скоро па раван признавању пораза.

 

– Нереално је да се то седи. Локални избори су важни, јер странке утврђују своје редове и спремају се за опште озборе. Бојкот би значио неколико корака уназад – рекао је он.

 

Када је ријеч о посебној сједници Представничког дома ПС БиХ, сазваној на захтјев српских посланика, а поводом наметнутих одлука Кристијана Шмита, Матић је рекао да ће бошњачки представници сигурно одбити приједлог за поништавање ових одлука, јер желе политичку доминацију, а то остварују уз помоћ страног фактора који намеће одлуке и законе у БиХ.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести