НОВОСТИ

Мазалица: На Сабору обухватити теме из сфере политике, културе и идентитета

31/05/2024

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица оцијенио је да је важно да закључци и препоруке који буду усвојени на Свесрпском сабору, обухвате што више тема важних за сфере политике, културе, науке и идентитета.

– Српском народу тренутно треба више синергије између међусобно неповезаних сфера живота, али и да у томе учествују представници Срба из региона, као и из свих земаља гдје имају могућност да се самоорганизују. Сви смо свјесни да се налазимо пред тешким политичким изазовима, а напади на српски народ укључују и нападе на нашу цркву, идентитет и културу – рекао је Мазалица Срни.

 

Он је истакао да се Србима настоји наметнути колективна кривица, умањити национални понос, као и да је видљиво да се кроз један хибридни рат покушавају умањити права и моћ да дјелују институционално, на нивоу држава у којима живе, али и на међународном нивоу.

 

Мазалица каже да су Срби суочени са сложеном геополитичком ситуацијом и превирањима.

 

– Требамо што више људи који су неспорни ауторитети и у оним областима које дјелују изван политичких процеса, како бисмо донијели важне одлуке и заузели курс који ће наш брод провести кроз узбуркано море и олујна времена – сматра Мазалица.

 

Он је подсјетио да ће на Свесрпском сабору бити припремљени документи, које ће усвојити народне скупштине Српске и Србије, те да ће бити изражено пуно јединство српског народа.

 

Мазалица је додао да ће на Сабору бити омогућено и учешће других представника Срба из региона који немају могућност да у својој држави институционално проведу закључке и препоруке са овог скупа.

 

– Из најава предсједника Републике Српске и Србије могли смо чути да ће на Сабору, осим представника политичког, учествовати и истакнуте личности и представници научног, културног и вјерског живота – закључио је Мазалица.

 

Свесрпски сабор биће одржан 8. јуна на којем ће, како су раније најавили предсједници Републике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић, бити потврђено јединство српског народа.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести