НОВОСТИ

Мазалица: Република Српска се опредијелила за трендове мултиполарности

03/03/2024

Република Српска се опредјелила за трендове мултиполарности, рекао је Срђан Мазалица, посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске и замјеник предсједника Одбора за европске интеграције и европску сарадњу.

 

 

Велика је ствар за малу Републику Српску да у дипломатском рангу имају састанке за значајним лидерима и факторима на свјетској сцени – коментарисао је Мазалица недавне посјете представника Српске Русији, Бјелорусији, те Турској.

Он напомиње да се Српска добро позиционирала на свјетској сцени.

– Ми се опиремо глобалистичкој идеологији која има све више утицаја на све земље ЕУ. Опредијелили смо се за велике савезнике попут Русије и Кине, те земље имају право вета у Савјету безбједности УН. И не само те двије земље, ту су и Турска, Мађарска, Словачка… које се такође опиру том глобалистичком таласу – поручио је Мазалица.

Мазалица је коментарисао и недавно обраћање предсједника Србије Александра Вучића, у којем је нагласио да се од њега тражи да се дистанцира од Републике Српске.

– Вучић покушава да ублажи све те притиске који су на леђима Србије, али он сигурно активно помаже Републику Српску – рекао је Мазалица.

Дотакао се и преговора са ХДЗ-ом и странкама “Тројке” о придруживању ЕУ.

– Мислим да Бошњацима није циљ улазак у Европску унију – додао је Мазалица.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести