НОВОСТИ

Мазалица: Смијешне оцјене из ОХР, јер је управо боравак Шмита у БиХ антидејтонски

02/08/2023

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је да су смијешне оцјене из ОХР-а да су се званичници из Српске суочили са санкцијама зато што крше Устав и Дејтон, јер је управо боравак Кристијана Шмита у БиХ супротан Дејтону и одлуци Уставног суда БиХ.

 

Мазалица је истакао да је Дејтонски споразум навео да високи представници, да би то и били, морају бити верификовани у Савјету безбједности УН.

 

– Такође, његов боравак је супротан управо и одлуци Уставног суда БиХ којом је исто то речено – нагласио је Мазалица за Срну.

 

Што се тиче европског пута БиХ, Мазалица је нагласио да је Шмит једна од сметњи што се он не одвија онако како би се требао одвијату у духу суверености неке државе.

 

– Жали Боже оних 45 одсто које ЕУ издваја за његов боравак овдје – рекао је Мазалица.

 

Мазалица је нагласио да је за нормалан, слободомислећи свијет изненађујуће једино што је Шмит још ту и што се позива на Дејтон, а нема дејтонско упориште да овдје буде.

 

ОХР је на Твитеру поздравио америчке санкције према званичницима Републике Српске, истакавши да оне не би требало да буду изненађујуће, будући да су поступци званичника “били директно у супротности са Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести