НОВОСТИ

Медић: Српска функционише као модерна европска држава, а то многима смета

22/08/2023

Српска функционише као модерна европска држава, а то многима смета, рекао је Стеван Медић, предсједник Асоцијације “Ствараоци Српске”, гостујући у нашем Јутарњем програму.

 

– Садашњи тренутак сличан је оном из 90-их година прошлог вијека, али захваљујући тадањем руководству Републике Српске, потом НСРС која је била компактна, имали смо свој циљ, који смо у тешким тренуцима и остварили, јер је рођена Република Српска. Створена у миру, одбрањена у рату – нагласио је Медић.

 

Он повлачи паралелу између тих ратних година и данашњег времена.

 

-Слична је ситуација, јер многи не желе да виде Српску као модерну просперитетну државу. Увјерени смо да Српска крупним корацима напредује, јер функционише као једна модерна европска држава – додао је Медић.

 

Један од оснивача СДС-а и посланик у првом сазиву НСРС имао је и поруку за данашњу опозицију.

 

– Лидери странака морају бити јединствени, јер у кључним националним интересима не смије бити подјела. Опозиција увијек постоји, али ње нема када је одбрана Српске у питању, барем би тако требало бити. Сви желе бити на власти, али до ње се долази на изборима. Све друго руши демократски капацитет Српске – поручио је Медић.

 

“Ствараоци Републике Српске” оцијењују да је оптужница против демократски изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика заснована на лажним правним и злонамјерним политичким аргументима, те изражавају пуну подршку Предсједнику у бескомпромисној борби за заштиту и очување темељних вриједности Републике Српске.

 

Асоцијација “Ствараоци Републике Српске објавила је Проглас народу и грађанима Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести