НОВОСТИ

Милетић: Циљ резолуције је да се геноцидност са Њемачке пребаци на неког другог, а то су Срби

29/05/2024

Предсједник предсједништва Борачке организације Мркоњић Град Душко Милетић сматра да је циљ резолуције о Сребреници да се геноцидност са Њемачке пребаци на неког другог, а то су Срби, који су у Првом и Другом свјетском рату били жртве њихове геноцидности.

Душко Милетић
Фото: РТРС

Милетић, који је и члан Предсједништва Борачке организације Републике Српске, рекао је да овако уређена БиХ није воља бораца, али је то био услов за прекид ратних дешавања.

 

Он је саопштио да је став Борачке организације да су институције Српске морале процесуирати сваки злочин, па би и истина била вјероватно другачија.

 

Закључак чланова Борачке организације је да се сви проблеми и неспоразуми рјешавају договором, а не ратом.

 

Генерална скупштина УН усвојила је антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе од укупно 193 чланице УН. На гласању је 87 држава било против и уздржано, док 22 земље нису гласале, што чини 109 земаља које нису подржале тај спорни документ.

 

Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Предсједништва БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести