НОВОСТИ

Милић: Вријеме је за саборност и одбрану Српске

16/11/2023

Члан Главног одбора СНСД-а Младен Милић рекао је да је више него икад потребно показати слогу у одбрани Републике Српске и њених институција и позвао грађане да јединствено изразе несебичну подршку постојању Српске.

– Више него икад данас је потребно да сви без изузетака покажемо слогу и саборност око Републике Српске и њених институција које ниједног тренутка не смију бити доведене у питање по било ком основу – истакао је Милић.

 

Он је подсјетио да је Република Српска прије 30 година сложно брањена и одбрањена, али да, нажалост, такве слоге и одлучности данас нема код свих.

 

– Дошло је вријеме да се Српска поново брани, али сада говором, писаном ријечју и одлучном подршком свим њеним институцијама – оцијенио је Милић.

 

Он је истакао да се, нажалост, непромишљеним потезима неодговорних појединаца, као и дијела међународног фактора, доводи у питање имовина Републике Српске и њене институције које представљају темељ њеног постојања.

 

– Позивам патриоте и све грађане Републике Српске да јединствени изразимо несебичну подршку њеном постојању са свим Дејтонским мировним споразумом гарантованим правима њеним институцијама, предсједнику Републике, Народној скупштини, Влади и српском члану Предсједништва БиХ у несметаном вршењу обавеза произашлих из уставних и законских надлежности Републике Српске – навео је Милић.

 

Према његовим ријечима, Република Српска и њени грађани су увијек били и јесу за разговор и договор, али нису за било какво наметање, одузимање надлежности и развлашћивање, а самим тим и њено тихо гашење и нестајање.

 

– Зато, на миран и достојанствен начин изађимо поносни и станимо у одбрану Републике Српске, свих њених институција и органа и дајмо им безрезервну подршку у вршењу њихових уставних и законских надлежности. Наша је обавеза да Српску свакодневно градимо и јачамо, а сада и бранимо за миран, слободан и безбрижан живот свих њених грађана и будућих покољења – поручио је Милић.

 

У Бијељини ће вечерас бити одржан народни митинг “Бранимо Српску” на којем ће говорити највиши званичници Републике Српске.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести