НОВОСТИ

Милица Ђурђевић Стаменковски: Резолуција је први корак у обрачуну Запада са Српском

20/05/2024

Крајњи циљ предложене резолуције о Сребреници је да се Срби стигматизују као геноцидна нација. Суштински парадокс је у томе што се као највећи спонзори ове резолуције појављују земље попут Њемачке и Велике Британије које су током своје колонијалне и империјалистичке прошлости починиле најмонструозније облике геноцида.

 

 

Њихова намјера је јасна. Они овом резолуцијом желе преко леђа српског народа да релативизују кривицу за почињене злочине, да скрену пажњу глобалне јавности са сопствене одговорности за дешавања у Гази, али и да задају политички ударац Бањалуци и Београду.

Истакла је ово министарка за бригу о породици и демографију у Влади Србије Милица Ђурђевић Стаменковски, иначе предсједница и суоснивач политичке странке Заветници.

Према њеном мишљењу, резолуција о Сребреници је само први корак у њиховом коначном обрачуну са Републиком Српском.

– Одмах након усвајања ове резолуције тражиће да се преиспита Дејтонски мировни споразум и укине Република Српска, чију ће државност прогласити за директну последицу наводне агресије Савезне Републике Југославије на БиХ – поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Навела је да отимањем Космета и укидањем Републике Српске хоће поново да испишу историју српског народа.

– У којој би Косово било представљено као историјски албанска територија, а Република Српска као акт геноцида. Све што предузимају усмерено је ка томе да се Србији сломи кичма, да јој се сасеку крила, а српском народу трајно одузме најснажнија спона између његове прошлости и будућности – косовски завет – наводи Ђурђевић Стаменковски.

Остале Вијести