НОВОСТИ

Минић: Све што је Српска добила у Дејтону биће брањено на све начине

17/11/2023

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић поручио је у Скугрићу код Модриче, гдје је одржан скуп “Граница постоји”, да ће све оно што је Републици Српској дато Дејтонским споразумом бити брањено на све начине и да та одбрана ниједног момента неће доћи у питање.

 

 

“Сваки дан смо све истрајнији и у разговору са грађанима осјећамо потребу да на достојанствен начин кажемо да граница постоји у сваком смислу те ријечи”, рекао је Минић.

Он је истакао да нема компоромиса када је у питању имовина Републике Српске, која мора остати у овом капацитету и онда можемо сјести и даље разговрати.

Минић је констатовао да је народ Републике Српске осјетио моменат када је најјачи притисак на Српску, од напада на институцију предсједника Републике, па до напада на имовину и банкарски сектор у Српској.

“Настоје да нас развласте и да узму земљу, шуму и воду. То не долази у обзир”, поручио је Минић.

Упркос киши и хладном времену на скупу у Скугрићу на међуентитетској линији разграничења учествовало је око 2.400 грађана, који су и на тај начин исказали јаку вољу да бране институције и имовину Републике Српске.

Скупу су, између осталих, присуствовали, вршилац дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милош Лукић, министри у Влади Српске Зора Видовић, Синиша Kаран, Данијел Егић, Денис Шулић, Саво Минић, делегат у Дому народа Парламентране скупштине БиХ и шеф Kлуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сања Вулић.

Kовачевић је рекао да ће скупови “Граница постоји” наставити да се одржавају на прољеће и да се Српска брани и када се не састају.

Сљедећег петка почиње подкаст “Граница постоји” који ће бити емитован на “Јутјуб” каналу.

Скупови “Граница постоји” почели су 1. септембра након што је Министарство унутрашњих послова Kантона Сарајево забранило скуп испред правосудних институција у овом граду, чија је намјера била да се изрази незадовољство због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

Окупљања на којима су грађани исказали подршку институцијама Републике Српске, осим у Модричи, одржани су на међуентитетској граници на подручју Мркоњић Града, затим Угљевика, Љубиња, Језера, Новог Горажда, Пелагићева, Добоја, Источног Старог Града, Рибника, Фоче, Оштре Луке, Власение, Источног Новог Сарајева, Лопара и Невесиња.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести