НОВОСТИ

Митинг “Српска те зове” створио нови раскол у ПДП-у; Станивуковић на једну, Бореновић на другу страну

16/04/2024

У ПДП-у политички ставови одавно нису исти. Да у странци постоји више струја потврдиле су изјаве неколико чланова ПДП-а, укључујући и изјаву предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића који је рекао да он и странка не долазе на народни митинг “Српска те зове”, који ће бити одржан у четвртак на Тргу Крајине у 18 часова. С друге стране, Станивуковић, потпредсједник ПДП-а је потврдио долазак на митинг.

Да су ствари лоше у ПДП-у било је говора још за вријеме лицитације с именом кандидата испред ове странке на предстојећим изборима. Бранислав Бореновић и Драшко Станивуковић на једну страну, Игор Црнадак на другу. Ипак, након изјаве актуелног градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да ће доћи и подржати народни митинг на Тргу Крајине, Бореновић је Станивуковићев долазак назвао “личним ставом”, те да он и дио ПДП-а (бар онај његов) неће доћи на Трг Крајине.

Огласио се и Љубиша Крунић, потпредсједник ПДП-а који је навео да не планира учествовати у народном скупу, те да исти неће подржати.

Истог мишљења је и Милко Грмуша, који је рекао да је на вријеме отворио многа политичка питања, алудирајући на градоначелника Драшка Станивуковића и његову политику, а која је како каже мими ставова ПДП-а (опет једног дијела).

Иако Станивуковић све вријеме тврди да је у ПДП-у све како треба, те да је ова странка јединствена, а да то није тако показале су и изјаве највиших органа странке.

Станивуковић вуче своју струју ПДП-а (један дио листе с Општих избора), док Бореновић, Црнадак и Грмуша, очигледно вуку на неку другу, односно трећу страну…

Подсјећамо, велики народни митинг “Српска те зове” заказан је за четвртак 18. парила с почетком у 18 часова на тргу Крајине поводом срамне резолуције о Сребреници. Иако је дјеловало да ће овај потез политичког Сарајева ујединити све политичке партије, ипак ниеј тако. Опозиција и даље гледа лични интерес и бори се за мрву власти не гледајући у слогу и јединство као поруку која би требала бити послата са Трга Крајине.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести