НОВОСТИ

Модрича: Бројни грађани поручили да граница постоји

17/11/2023

Скуп подршке институцијама Републике Српске “Граница постоји” одржан је данас у Модричи, на међуентитетској линији разграничења у мјесту Скугрић.

 

 

Скупу је присуствовало око 2.500 људи.

Скупу су присуствовали, између осталих, вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић, министри у Влади Српске Зора Видовић, Синиша Каран, Данијел Егић, Денис Шулић, Саво Минић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сања Вулић.

Минић је рекао да се Република Српска суочава са наснажнијим нападима до сада, али да ће бити одбрањена, упркос покушајима да је развласте.

Ковачевић је поручио да ће Република Српска бити одбрањена и да неће проћи напади на њене институције.

Скупови подршке институцијама Републике Српске претходно су одржани на подручју Мркоњић Града, затим Угљевика, Љубиња, Језера, Новог Горажда, Пелагићева, Добоја, Источног Старог Града, Рибника, Фоче, Оштре Луке, Власение, Источног Новог Сарајева, Лопара и Невесиња.

Окупљања народа почела су 1. септембра након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило скуп испред правосудних институција у овом граду, чија је намјера била да се изрази незадовољство због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести