НОВОСТИ

“Могуће да се локални избори одрже паралелно по два изборна закона”

21/05/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да постоји могућност да се локални избори одрже паралелно по два изборна закона – Изборном закону Републике Српске на територији Српске и Изборном закону БиХ на подручју Брчко дистрикта и Федерације БиХ.

 

 

Стевандић, који је и лидер Уједињене Српске, рекао је да је владајућа коалиција у Српској јуче хтјела о томе да тазговара са представницима опозције, али да се они нису одазвали позиву на састанак.

То је једна врста одговорности, јер други аспект закона нелегитимног Кристијана Шмита говори да би требало, и да је Изборни закон Српске на снаги, да се пријавимо по њему за изборе у општинама и градовима Републике Српске, а били би принуђени да радимо паралелну пријаву за изборе у Брчком и општинама у Федерацији БиХ, јер се не можемо по закону Републике Српске пријавити у Брчком које је дистрикт и заједничко власништвоРепублике Српске и ФБиХ. Не можемо због тог трика да останемо без власти у Брчком и препустимо то неартикулисаним политичарима из Републике Српске који би правили комбинације са Шмитовим амбасадорима – рекао је Стевандић.

 

Он је нагласио да тиме желе да сачувају српски фактор у Федерацији БиХ.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести