НОВОСТИ

“Неће проћи одлуке Кристијана Шмита“

02/07/2023

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир поручио је Кристијану Шмиту да неће проћи његове одлуке и авети прошлости које су његови преци доносили према српском народу и оцијенио да се у периоду који долази Српска брани од највећег удара на њу послије завршетка рата у БиХ.

 

 

Будимир сматра да су задње Шмитове одлуке још један од напада на Републику Српску и уставни поредак у БиХ и да Шмит, не само што није високи представник, него покушава да буде њемачки гаулајтер у БиХ.

“Ми му из Републике Српске поручујемо: Но пасаран. Неће проћи његове одлуке, неће проћи авети прошлости које су његови преци доносили према српском народу”, рекао је Будимир Срни.

Он је навео да је посебно тешко гледати политичко Сарајево које без икакве историјске и политичке самобитности призива овакво дјеловање нелегалног високог представника које не доприноси ни саживоту у БиХ ни опстанку једне државне заједнице сложеног типа каква је БиХ.

“Због тога је важно да се у Републици Српској сви ујединимо и да јасно кажемо да иза ових линија одбране више не постоји положај који се може заузети, тако да се у периоду који долази Република Српска брани од највећег удара на њу послије завршетка рата у БиХ”, додао је Будимир.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је да је “одлучио да неће ступити на снагу закон којим се укида обавеза укидања одлука високог представника у Службеном гласнику Републике Српске и Закон о неспровођењу одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске”.

Он је додао да ће измијенити и Кривични закон БиХ тако што ће се радње којима се, како каже, нарушава уставни поредак БиХ третирати као кривично дјело.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести