НОВОСТИ

Нешић: Исак никада никога неће хапсити у Српској, нека се бави пушкама нађеним у Старом Граду

22/10/2023

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић оцијенио је да најновије изјаве министра унутрашњих послова Федерације БиХ Раме Исака које се односе на Републику Српску и њеног предсједника Милорада Додика представљају притисак бошњачких политичара на правосуђе, те говоре колико је БиХ “апсурдистан”.

 

 

– Министар полиције Федерације говори ко ће ићи у затвор и преузима улогу правосуђа. Очигледно Исак не зна шта значи пресумпција невиности – рекао је Нешић Срни.

Он је додао да Исак треба да се упозна о закону, о својим надлежностима и овлаштењима прије него што да било какву изјаву.

– Рамо Исак неће никога хапсити у Републици Српској ни данас, ни сутра, ни икада. Очигледно Исаку слабо иде билдање мишића па је одлучио да покуша билдање уз помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика – рекао је Нешић.

Оцијенивши да је ријеч о притиску бошњачких политичара на правосуђе, Нешић је констатовао да су они већ осудили Додика.

– Као министар безбједности поручујем да сви треба да поштујемо законе и права, да се држимо својих надлежности и да само тако, можда, БиХ неће личити на “апсурдистан” – поручио је Нешић.

Он је истакао да је Додик слободан човјек, да ће то бити и да ће слободно обављати функцију предсједника Републике Српске све док има повјерење грађана.

– Исаку препоручујем да се бави пушкама које су нађене у општини Стари Град /Сарајево/, за шта су спремане, за кога и каква је била намјера набављања толиког броја пушака, са посебним освртом да једна пушка није нађена приликом претреса. Нека се позабави тиме гдје је та једна пушка и да ли је, можда, намијењена за неко кривично дјело – закључио је Нешић.

Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак рекао је јуче да “Додик треба да погледа истини у очи и да је истина да је његова “реална алтернатива” затвор – пренијели су федерални медији.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести